2013. április 26., péntek

Kozmetikum


Házi kozmetikum készítése

A hagyományos, üzletben kapható kozmetikum kőolajszármazékokból, mesterséges illat- és színanyagokból, valamint konzerválószerekből áll, ezáltal gátolja a bőr természetes működését és a bőrünkön keresztül méreganyagokat juttat a szervezetbe.

Hogy mit kenünk a bőrünkre, az ugyanolyan fontos egészségünk szempontjából, mint hogy mit eszünk. A kozmetikum gyártók a bőrünket és ezáltal az egészségünket viszik a vásárra.

A natúr kozmetikum értékes növényi olajak és természetes összetevők kombinációja, amely valóban a bőrünk és a hajunk egészségét szolgálja, támogatja azok működését, segíti a regenerálódásukat. A benne lévő növényi olajok, zsiradékok természetes bőrrokon anyagokat tartalmaznak, amelyek erősítik a bőrünk védelmi funkcióit és nem tömítik el a pórusokat. Az igazi bio kozmetikum alapanyagai ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.

Még ha használjuk is a kereskedelemben kapható natúr illatszereket, előfordulhat, hogy nem felelnek meg teljesen az elvárásainknak. Előfordulnak bennük olyan alkotórészek, amelyeket szívünk szerint inkább kihagynánk belőlük. A saját tégelyünkbe viszont garantáltan az kerül, amit mi szeretnénk.

A natúr- és biotermékek gyártói a piacképesség biztosítása végett finomított olajakat tesznek termékeikbe. Aki otthon készíti a szépészeti cikkeket, az élhet azzal a kivételes lehetőséggel, hogy natúr, hidegen sajtolt, teljes értékű olajakat használhat fel.

Egy kozmetikum kikeverése körülbelül annyi hozzáértést igényel, mintha egy egyszerű süteményt vagy tortát sütnénk. Az eredményt viszont sokkal tovább élvezhetjük! Kóstoljunk bele a kozmetikum gyártás izgalmas világába. Saját készítésű tinktúrákkal, gyógynövénypárlatokkal tehetjük különlegessé termékeinket. A kozmetikum készítés nagyon kreatív, hasznos időtöltés, tartalmas hobbi. Egyedi készítményekkel lephetjük meg családunkat, barátainkat, elindíthatjuk őket egy egészség- és környezettudatos élet felé.

Akár hagyományos, akár natúr terméket használunk, rengeteg műanyag tégelyt, flakont, tubust dobunk hétről hétre a szemétbe. A saját készítésű kozmetikum nem terheli annyi hulladékkal a környezetet, hiszen a tégelyeket, tartókat újra és újra felhasználhatjuk.

A valódi bio kozmetikum igen drága, soknak az ára a „lélektani határ” többszörösét is eléri. Ezért gondolják sokan – akárcsak a bioélelmiszerek esetében - hogy azért nem használhatnak natúr kozmetikum terméket, mert nem tudják megfizetni ezeket. A saját készítésű natúr kozmetikum viszont igazából nem kerül többe, mint a hagyományos kozmetikum, sőt akár „luxus kozmetikum” is készíthető a legdrágább alapanyagokból, az is megfizethető marad. Személyre szabott, egyedi összetételű termékeket készíthetünk. Problémás vagy beteg bőrünk saját igényeinek megfelelő ápolást biztosíthatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése